L'altre dia, abans d'anar-nos de viatge a Itàlia vam anar a fer una activitat de l'APS de Física i Química. Vam anar al port de Barcelona, allà ens van explicar com està de contaminada la platja i el volum d'escombraries que recullen diàriament els serveis de neteja. Els tècnics que ens van fer les explicacions ens van conscienciar del nivell d'irresponsabilitat de la societat envers el mar. Per això ens van repartir unes bosses plenes de les deixalles que ells havien trobat. Nosaltres vam haver de buidar-les i fer la separació per materials. Un cop destriats per plàstics, paper, vidre i altres materials els vam pesar en una balança i vam fer una fitxa amb tota aquesta informació.

A l' observació dels residus vam descobrir deixalles dels anys 90 (bosses de plàstic) el que mostra la dificultat de que aquests materials desapareguin del nostre entorn i ens consciencia de la necessitat de consumir amb responsabilitat determinats productes, especialment els derivats del petroli com el plàstic.

Ens va cridar molt l'atenció el fet de trobar-nos bastants peixos morts junt amb les escombraries a conseqüencia del mal estat del mar, del nostre litoral del qual gaudim i ens alimentem.

Comentarios

Entradas populares de este blog

El cartell de la sortida de l'APS